Gezond tandvlees is mooi roze van kleur, ligt strak om de tanden en bloedt niet.


Belangrijke Signalen

Het is aan te raden een mondhygiënist te bezoeken wanneer:Tandplak  Ontstoken tandvlees  BehandelingGingivitis

Bij gingivitis krijgt u voorlichting over de juiste wijze waarop u uw gebit schoon kunt houden, aangevuld met een poetsinstructie en instructie van het bij u passende hulpmiddel voor tussen de tanden in. Daarna wordt uw mond tandsteen vrij gemaakt met behulp van instrumenten. Tot slot worden uw tanden en kiezen gepolijst, zodat alles weer glad is en u het zelf weer goed bij kunt houden. Door iedere dag 2 maal de tanden te poetsen en tussen de tanden het juiste hulpmiddel(floss, stokers en/of ragers ) te gebruiken, wordt het tandvlees binnen 2 weken weer gezond.

Parodontitis

Wanneer er bij u parodontitis is geconstateerd, dan gaat u automatisch het paroprotocol in.

Dit is een behandeling volgens een vaste volgorde:

Tijdens dit consult legt zij uit wat er aan de hand is met uw gebit, hoe het is ontstaan en        wat er aan gedaan kan worden. De pockets, ruimte tussen tandvlees en tand, worden opgemeten om een goed overzicht te krijgen waar de problemen zitten en hoe diep de pockets zijn. Ten slotte  krijgt u advies en tips hoe u uw gebit het beste kunt schoonhouden.

De pocket worden regelmatig opnieuw opgemeten, zodat uw mondhygiënist de zorg aan kan passen aan de situatie in uw mond. Hierdoor ontvangt u de zorg die bij u past.

Bacteriologisch onderzoek

Soms wordt er na de behandeling, ondanks dat de mondhygiëne goed is, toch onvoldoende herstel van de pockets gezien. Er kan dan, in overleg met u, besloten worden een bacterieel onderzoek te laten doen. Sommige bacteriën zijn moeilijk uit te bannen. Uit die test blijkt om welke bacteriën het gaat. De microbioloog geeft advies over welke antibiotica er nodig is.