Tandplak  Ontstoken tandvlees  Behandeling


Behandeling

Gingivitis

Bij gingivitis krijgt u voorlichting over de juiste wijze waarop u uw gebit schoon kunt houden, aangevuld met een poetsinstructie en instructie van het bij u passende hulpmiddel voor tussen de tanden in. Daarna wordt uw mond tandsteen vrij gemaakt met behulp van instrumenten. Tot slot worden uw tanden en kiezen gepolijst, zodat alles weer glad is en u het zelf weer goed bij kunt houden. Door iedere dag 2 maal de tanden te poetsen en tussen de tanden het juiste hulpmiddel(floss, stokers en/of ragers ) te gebruiken, wordt het tandvlees binnen 2 weken weer gezond.

Parodontitis

Wanneer er bij u parodontitis is geconstateerd, dan zijn er tandvleesbehandelingen nodig (paroprotocol).

Dit is een behandeling volgens een vaste volgorde:

De pocket worden regelmatig opnieuw opgemeten, zodat uw mondhygiënist de zorg aan kan passen aan de situatie in uw mond. Hierdoor ontvangt u de zorg die bij u past.

Bacteriologisch onderzoek

Soms wordt er na de behandeling, ondanks dat de mondhygiëne goed is, toch onvoldoende herstel van de pockets gezien. Er kan dan, in overleg met u, besloten worden een bacterieel onderzoek te laten doen. Sommige bacteriën zijn moeilijk uit te bannen. Uit die test blijkt om welke bacteriën het gaat. De microbioloog geeft advies over welke antibiotica er nodig is.

Roken

Roken heeft veel invloed op de gezondheid van de mond. Door roken is de doorbloeding van het tandvlees minder zodat de afweer van het tandvlees ook minder is. Een tandvleesontsteking kan sneller ontstaan en eerder overgaan in een ergere vorm van ontsteking.